Η όρασή σας μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ! Μάθε με ποιο τρόπο θα το καταφέρεις!


Η όρασή σας μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ! Μάθε με ποιο τρόπο θα το καταφέρεις!
Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την όραση ως την πιο σημαντική από όλες τις αισθήσεις. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού το 80% των όσων αντιλαμβανόμαστε μέσα από τις αισθήσεις μας είναι μέσω της όρασης.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η απώλεια της όρασης γίνεται όλο και πιο συχνή, με τον αριθμό των ανθρώπων που χρειάζονται γυαλιά ή φακούς επαφής να έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι η απάντηση, και θα μπορούσε να κάνει τα πάντα ακόμη χειρότερα.

Μάθετε πώς να βελτιώσετε την όραση σας φυσικά, θεραπεύοντας την αιτία, όχι το σύμπτωμα.

Αποφύγετε εντελώς τις ασκήσεις για τους μύες των ματιών

Υπάρχει μια πληθώρα από άρθρα, βιβλία και προγράμματα που προσφέρουν ένα φυσικό τρόπο για να βελτιωθεί η όρασή σας μέσα από ασκήσεις των ματιών. To να τονώσετε τους έξι μύες των ματιών σας δεν είναι λύση. Για την ακρίβεια, θα μπορούσε να κάνει την όρασή σας ακόμα χειρότερη. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η ρίζα των προβλημάτων όρασης είναι ότι οι μύες των ματιών είναι τεταμένοι και σφιχτοί. Ασκώντας το μάτι δεν θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Η αύξηση της πίεσης που ασκούν οι μύες στο μάτι σας οδηγεί σε περαιτέρω προβλήματα όρασης.

Η χαλάρωση δεν είναι άσκηση

Μπορείτε με φυσικό τρόπο να βελτιώσετε  την όρασή σας με την εκ νέου εκμάθηση του πώς να χαλαρώνετε τα μάτια σας. Ενα μάτι με φυσιολογική όραση δεν αγωνίζεται να δει, απλά αυτό συμβαίνει φυσικά και αβίαστα.

Ενα μεγάλο παράδειγμα για να το κατανοήσετε είναι να δείτε τα αστέρια. Οταν τα μάτια σας είναι χαλαρά και δεν επικεντρώνεστε σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο σημείο θα δείτε τα αστέρια τέλεια. Αν προσπαθήσετε να επικεντρωθείτε σε κάποιο σημείο η όραση σας γίνεται, ας πούμε, μυωπική (κοντόφθαλμη).

Το να μάθετε να χαλαρώνετε τα μάτια σας για να ανακτήσετε τέλεια όραση είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και άσκηση. Το κλειδί είναι η χαλάρωση, του μυαλού, του οφθαλμού και των μυών γύρω από το μάτι.

Dr Bates: Υπερ-ήρωας της όρασης και οραματιστής

Η μέθοδος Bates είναι πάνω από 100 ετών και βελτιώνει την όρασή σας με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο. Ο Dr Bates δεν χρησιμοποιούσε τους τυπικούς οπτικούς πίνακες Snellen, που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους γιατρούς, ακόμη και σήμερα. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούσε μια πολύ πιο ακριβή ρετινοσκόπηση για να μετρήσει την όραση των ασθενών του. Η ρετινοσκόπηση μετρούσε την διάθλαση του οφθαλμού με ανάκλαση μιας δέσμης φωτός στην κόρη του ματιού.

Ο Dr Bates συνέχισε την έρευνά του για 30 χρόνια προτού έρθει αντιμέτωπος με την κοινότητα των οφθαλμίατρων στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Δηλώνοντας ότι οι μέθοδοι που δίδασκαν ήταν λάθος (τόσο που υποστήριξε ότι προκαλούσαν περισσότερο κακό παρά καλό) εξόργισε την κοινότητα των οφθαλμίατρων με αποτέλεσμα η τελευταία να πείσει τους πολιτικούς της Νέας Υόρκης να καταστήσουν τη μέθοδό του παράνομη, καθώς δεν ανέχονταν τον ανταγωνισμό.

Ανεξάρτητα από τις απόψεις των συναδέλφων του εκείνη την εποχή, ο Dr Bates ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή του. Ενας πρωτοπόρος ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο να μάθει γιατί οι άνθρωποι αναπτύσσουν αυτά τα προβλήματα όρασης, όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία, η πρεσβυωπία και ο αστιγματισμός.

Η μέθοδος Bates για τη φυσική βελτίωση της όρασής σας

Ενα γεγονός που δεν είναι γενικά γνωστό είναι ότι όταν το μάτι σας διαθέτει μια κεντρική εστίαση, δεν έχει μόνο τέλεια όραση, αλλά είναι απολύτως σε κατάσταση ηρεμίας και ικανό να χρησιμοποιείται επ’ αόριστον χωρίς να κουράζεται και να υποφέρει από κόπωση. Οι μύες στο πρόσωπο και το σώμα σας είναι σε κατάσταση ηρεμίας, πράγμα που σημαίνει μηδενική καταπόνηση των ματιών και αυτό μπορεί να μειώσει τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες ακόμα και γύρω από το μάτι.

Η βασική αρχή της μεθόδου Bates είναι η χαλάρωση.

Είναι δύσκολο να δείτε, όσο πιο δύσκολα προσπαθείτε; Είναι δύσκολο να διαβάσετε για ένα χρονικό διάστημα; Κατά την ανάγνωση μιας πρότασης δεν βλέπετε καλύτερα όταν ψάχνετε;

Κλείστε τα μάτια σας και ξεκουράστε τα, θυμηθείτε ένα χρώμα που φέρνετε στο μυαλό σας εύκολα. Μόλις τα μάτια σας αισθανθούν εντελώς ξεκούραστα και δεν υπάρχει καμία πίεση, ανοίξτε τα και εξετάστε την πρώτη λέξη ή γράμμα μιας πρότασης. Για μια σύντομη στιγμή η όρασή σας θα βελτιωθεί, με την προϋπόθεση να έχει επιτευχθεί επαρκής χαλάρωση του ματιού και των γύρω μυών.

Μόλις η όρασή σας επιστρέψει στο κανονικό, το οποίο συνήθως διαρκεί μόνο μια στιγμή ή δύο, κλείστε τα μάτια σας και πάλι. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Σύντομα θα παρατηρήσετε ότι κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάνετε την οξύτητα της όρασής σας. Η άσκηση των ματιών σας να χαλαρώνουν θα βελτιώσει την όρασή σας.

Είτε το πρόβλημά σας έγκειται στην μακρινή όρασή σας ή στα πράγματα κοντά στο μάτι σας, εξασκηθείτε με την ίδια μέθοδο με γράμματα, είτε μακριά, είτε κοντά σε εσάς. Αυτή η άσκηση θα εκπαιδεύσει τα μάτια σας να χαλαρώσουν, γεγονός που αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή της μεθόδου Bates.

Αποφύγετε τα γυαλιά ηλίου

Ενα άλλο ισχυρό εργαλείο για τη βελτίωση της όρασής σας και της βελτίωσης της υγείας των ματιών σας είναι να πετάξετε τα γυαλιά ηλίου, ή τουλάχιστον να τα χρησιμοποιείτε λιγότερο, μόνο σε ακραίες καταστάσεις. Υπάρχουν περισσότερα από 1500 μήκη κύματος του φωτός που χρειάζονται για να «θρέψουν» το μάτι. Οταν το μάτι στερείται αυτά τα μήκη κύματος, γίνεται υποσιτισμένο και η όρασή σας χειροτερεύει.

Αντίθετα, αν χρησιμοποιήστε ένα καπέλο για να κρατήσετε τον ήλιο μακριά από τα μάτια σας, εμποδίζετε την άμεση ηλιακή ακτινοβολία που μπορεί να βλάψει τα μάτια σας, χωρίς να εμποδίζετε τα ζωτικής σημασίας μήκη κύματος που τρέφουν τα μάτια σας και βελτιώνουν την υγεία τους.

Οι ακραίες συνθήκες όπως το σκι ή η κωπηλασία σε μια ηλιόλουστη ημέρα είναι οι εξαιρέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ήλιος αντανακλάται και σε μεγάλο βαθμό μεγεθύνεται, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο μάτι και εδώ η χρήση των γυαλιών ηλίου είναι απαραίτητη.

Θρεπτικά συστατικά για να ενισχύσετε και να διατηρήσετε την οπτική ευκρίνεια

Πέρα από τη μέθοδο Bates κάνοντας απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν φανταστικά οφέλη για την υγεία των ματιών σας και την όρασή σας και βοηθούν να βελτιώσετε με φυσικό τρόπο και να διατηρήσετε την οπτική οξύτητά σας σε όλη τη ζωή σας.

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Αυτά τα δύο αντιοξειδωτικά συχνά βρίσκονται μαζί σε πολλά λαχανικά. Είναι κρίσιμης σημασίας για την υγεία των ματιών μας και την υγιή όραση και βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο φακό του ματιού, τον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη προστατεύουν τα μάτια από επιβλαβή κύματα φωτός, όπως υπεριώδεις ακτίνες, που βρίσκονται στο φως του ήλιου. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα δύο αντιοξειδωτικά είναι υπεύθυνα για τη βελτιωμένη όραση, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό και όταν το έντονο φως είναι ένα πρόβλημα. Μπορούν, επίσης, να προστατεύσουν από ασθένειες των ματιών που συνδέονται με την ηλικία, όπως η ανάπτυξη του καταρράκτη. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξέλιξης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, αν ήδη υποφέρετε από αυτή ή και να βοηθήσει στην πρόληψή της.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των κυττάρων μας, ιδιαίτερα την υγεία της κυτταρικής μεμβράνης. Ενώ είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία του κάθε κυττάρου στο σώμα μας, έχουν κάποια οφέλη αποκλειστικά για τα μάτια.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η συμπλήρωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ματιών από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, το σύνδρομο της ξηροφθαλμίας και το γλαύκωμα.

Το 2012 μια μελέτη έδειξε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια της όρασης που σχετίζεται με την ηλικία, εμποδίζοντας τη συσσώρευση μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της όρασης.

Β-καροτένιο. Θυμηθείτε τι σας έλεγε η μητέρα σας, ότι η κατανάλωση των καρότων θα σας βελτιώσει την όρασή σας. Λοιπόν, υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό, ωστόσο, το β-καροτένιο βρίσκεται και σε άλλα τρόφιμα, όπως οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι, το λάχανο και το πεπόνι.

Το β-καροτένιο ή βήτα-καροτίνη είναι ένα καροτενοειδές (που είναι μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών) που έχει αντιοξειδωτική δράση. Γρήγορα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό, που είναι λόγος για τον οποίο πολλοί θεωρούν την βήτα-καροτίνη ως μια μορφή της ίδιας της βιταμίνης Α.

Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή όραση, για την ισχυρή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη γενική υγεία μας.

Ν-ακετυλο-L-κυστεΐνη. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό και ευεργετικό αντιοξειδωτικό που οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανόν να μην έχουν ακούσει. Είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους για το «Master Αντιοξειδωτικό» του σώματός μας, που δεν είναι άλλο από τη γλουταθειόνη. Αυτό το αμινοξύ είναι επίσης πολύ ευεργετικό για την όραση μας και την υγεία των ματιών.

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας της όρασης που σχετίζεται με την ηλικία, μειώνοντας τον κίνδυνο του γλαυκώματος με την πρόληψη της φλεγμονής. Θρέφοντας το μάτι και καθαρίζοντας τις βλαβερές τοξίνες θα βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ματιών σας, καθώς μεγαλώνετε. Και όλα αυτά ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθώντας στην παραγωγή του ακρογωνιαίου λίθου της λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας, της γλουταθειόνης.

Ξεκινήστε την βελτίωση της όρασης με φυσικό τρόπο σήμερα

Εφαρμόζοντας τις μεθόδους που αναφέρονται πιο πάνω μπορείτε να βελτιώσετε την όρασή σας και την υγεία των ματιών σας σχεδόν αμέσως. Επιμείνετε σε αυτές τις μεθόδους και μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την όρασή σας χωρίς τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε από την απώλεια της όρασης, καθώς ακόμα και με την πάροδο των ετών δεν είναι αναπόφευκτο να χάσετε την όρασή σας. Πολύ λίγα είναι τα προβλήματα όρασης, λόγω της ανατομίας του οφθαλμού. Ακόμα και τα παιδιά που χρειάζονται γυαλιά στο νηπιαγωγείο δεν έχουν ένα θεμελιώδες πρόβλημα με τα μάτια τους, είναι ο τρόπος που βλέπουν το πρόβλημα. Ενα θέμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα, με τη βοήθεια της σωστής διατροφής που θα πρέπει να ακολουθείται ανεξάρτητα από την υγεία των ματιών σας.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου