Διώξτε τον ενοχλητικό έρπη γρήγορα και εύκολα!


Διώξτε τον ενοχλητικό έρπη γρήγορα και εύκολα!
Ο επιχείλιος έρπης οφείλεται σε ιό. Όταν εμφανιστεί, ενδέχεται να υποτροπιάσει πολλές φορές και στο μέλλον, αφού δεν εκριζώνεται ποτέ τελείως από τον οργανισμό.

Το στρες, η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και η πτώση της άμυνας του οργανισμού αυξάνουν τις πιθανότητες να εκδηλώσουμε έρπη.

Συμπτώματα:

φυσαλίδες στα χείλη
ερυθρότητα
αίσθημα καύσου
κνησμός
ευαισθησία και πόνο στην περιοχή που έχει προσβληθεί.

Όταν εκδηλωθεί, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη. Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που κατά κάποιο τρόπο παρέχει την «τροφή» που είναι αναγκαία για την επιβίωση του ιού του έρπητα. 

Υψηλές ποσότητες αργινίνης περιέχουν ο καφές, η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, η βρώμη, οι σταφίδες, το ψωμί ολικής αλέσεως, το καστανό ρύζι, η καρύδα και οι φακές. 

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να τρώτε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, όπως τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγετε και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα αναψυκτικά.

Καταναλώνετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη όπως τυρί, κοτόπουλο, αυγά, ψάρια, γάλα, πατάτες, βόειο κρέας, μαγιά μπύρας, γιαούρτι, λάχανα, αβοκάντο, παπάγια, μάνγκο, βερίκοκα, μήλα, σύκα, και παντζάρια. 

Η λυσίνη χρησιμεύει στην καταπολέμηση του έρπητα, και βοηθάει στην πρόληψη της εξάπλωσης του.

Συχνά, για την αντιμετώπιση του έρπη απαιτείται αντιική θεραπεία (από το στόμα). Με την κατάλληλη θεραπεία θα περιορίσετε τον κίνδυνο να εκδηλώσετε ξανά συμπτώματα ή αν εκδηλώσετε, αυτά θα είναι πιο ήπια και χωρίς επιπλοκές. Αν εμφανίζετε πολύ συχνά έρπη ή αν αυτός επιμένει συμβουλευτείτε γιατρό.

Στα φαρμακεία θα βρείτε ειδικά επιθέματα και άλλα προϊόντα που περιέχουν συστατικά με αντιική δράση τα οποία συμβάλλουν στην γρηγορότερη απομάκρυνση του έρπη επιταχύνοντας τη διαδικασία της επούλωσης. Ακόμη ανακουφίζουν τον πόνο, το κάψιμο και την φαγούρα, ενώ παράλληλα τα επιθέματα καλύπτουν και τον έρπη.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου